Dneska
Dneska
Creative Commons License
Dneska.com by http://www.dneska.com is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Unported License.
Based on a work at www.dneska.com.

Днеска

Животът е по-интересен от всеки роман!

Направи Заглавна Страница Прибави към Favourites!

Пехотинецът

Днеска летя обратно за страната на неограничените възможности. Имам предвид Щатите, а не България, която е такава за типове като другаря Петров и Големия Макак.
Тъкмо си миех ръцете в тоалетната на летището, когато вратата се отвори с трясък и в рамката й се появи нисък, набит мъж с прическа тип канадска ливада. Огледа се, изсумтя “Sorry, man!” и застана пред писоара.
В самолета се оказа, че сме съседи по седалка. Американецът изглеждаше напрегнат, но същевременно изпълняваше командите на стюардесите точно и без забавяне. Вече се чудех дали нямам някой потенциален атентатор за комшия, когато се заприказвахме и се изясни, че Джош е морски пехотинец връщащ се в Америка след 10 години служба при чичо Сам. Изпълнил дълга си към род и родина. Явно имаше нужда да се изприкаже и без да ме пита дали ми е интересно, се впусна в монолог:
"От Айдахо съм. Бях само на 17, но вече половината щат беше пропищял от мене! Осъдиха ме за кражба с взлом условно, когато в града дойде наборна комисия и ме зачислиха в армията. Човече, те наистина ме измъкнаха от блатото! Дадоха ми смисъл в живота и безплатно образование! Бих се в повече държави отколкото мога да покажа на картата! Проблема обаче беше, че баща ми е свещеник и колкото и да не е, съм възпитан католически. А там трябваше да убивам..."
Тук Джош се усмихна сякаш на себе си: "Тези на летището ме пребъркваха за оръжие... А те не знаят, че моето оръжие са ръцете ми! В армията ме научиха да не мисля. Когато съм заплашен действам по инстинкт и не отговарям за последствията. Пък и като си на война не трябва. Виж в живота е друго... Много от нашите се върнаха, но не можаха да се впишат в обществото и изпозастреляха къде кого сварят... Не ги обвинявам! Проливаш кръвта си на война, а после някакъв задник ти казва как да подреждаш консерви в бакалията!”
Загледа се в загрубелите си ръце.
"Не, не ги обвинявам...", промълви сякаш на себе си Джош.
Усетих как дежурната ми усмивка позамръзва. Гледах, че се налива с вино и се чудех дали няма да му щукне нещо и да изтрепе половината самолет.
"Всяка събота ни караха момичета. Бил съм сигурно с повече от 500... Кофти работа... Баща ми нямаше да го преживее, лека му пръст! Но това бе най-малкия проблем.”
Облегна се на седалката все едно, че е залегнал с пръст на спусъка и продължи:
“Седиш и охраняваш обект. Заповедите са ясни - ако мине някой, го очистваш. Даже не съм ги броил... Накрая ти става навик и не мислиш."
Джош почна да се бърка и изкара някакви розови хапчета. Глътна чевръсто едно и го затисна с половин чаша вино.
“Психологът на базата ми ги даде! Беше българин - доктор Касабов, но вашите му викаха 'Касапа' и не знам защо, ама много се дразнеше. Но беше предприемчив! Купуваше опиум от местните и правеше хапове. Навремето го уволнили от някакъв фармацевтичен завод и ненавиждаше химията. Бродеше край базата да събира треви и имаше цяр за всичко! Особено силен беше в стимулантите - преди акция изпивах една отвара и човече! - Tри дена не ми се спеше и имах чувството, че мога да обърна света!”
Джош изпука с кокалчета и се намуси:
“Кофти, че го нямаше в Париж да ми даде нещо! Оная французойка наистина ме скапа психически... Кучка! В армията беше лесно... Не мислиш... Действаш. Друг мисли..."
"Абе важното е да пристигнем живи и здрави, че напоследък с тея вулкани, катастрофи...", опитах се да отклоня разговора.
"Не ми пука!" върна ме в неговата си реалност пехотинецът. "Не съм броил, колко пъти съм скачал с парашут над вражеска територия. Изритват те от самолета с парашута на гърба и една раница между краката. Оттам нататък си ти! Или талибаните!", ухили се широко, явно спомняйки си доброто славно време.
Гаврътна останалото в чашата вино и каза: "Не ме е страх от нищо, с което мога да се преборя! Разбираш ли!"
И поглеждайки ме неестествено трезво, промълви: "Страх ме е от ежедневния живот!"
За миг си дадох сметка колко жалки са притесненията ми от другаря Петров и Големия Макак!
Но все пак никога не знаеш!
Взех телефона на Джош.


Хареса ли ти разказа?
Черпи една бира да имам вдъхновение за още! ;)
(Paypal)
Dneska

E-mail

Links

2007-2017(c)dneska.com Всички права запазени! Публикуване и всяка форма на комерсиално използване става само след писмено съгласие от Dneska.com. Съдържанието е плод на авторската фантазия. Всички имена са измислени

Disclaimer: dneska.com не отговаря за съдържанието или услугите предлагани от други организации на тази или чрез тази страница!

Всички истории

(най-популярните са означени с * )

Поразяващата Уста
Нашествениците
Двойка
Търси Балкан!
Плочките
Разбери сам!
Политика на тоягата
Данъчният
На едно гише
*Българска сватба
*В Мола
Face Control + mp3
Операция 'Свински черва'
Български долари
В света на рекламата
Най-грозната + mp3
В мазето
Човекът е човек, когато...+mp3
Неочаквана среща
*Пехотинецът + mp3
Noblesse Oblige + mp3
Водовъртеж + mp3
*Акулите
*Часовникът + mp3
Новогодишно парти
Американска фирма
*Татуировката
*Ню Йорк, Ню Йорк! + mp3
Вавилон
В банката
'Бермудския триъгълник' + mp3
На училище + mp3
*Шеф
Неочакван обрат
Презареждане
*Криза
*Яхтата
*Гривната + mp3
*Стажантът
На бензиностанцията
Новогодишно
На концерт
*Малкият принц
"Пристигащи"
*Облаче ле бяло
Виенски кастинг
*Обувките
Членове сме!
*Завесата
Мис България 2010
*Вид "Мутра"
*Последният в редицата
Процентите
При фризьорката
'Свидетелят'
*Хотелският управител
"Старата България"
Инцидент в хотела
*Beach Spa & Wellness
*Американеца
Таксиджията + mp3
*При аптекаря
*При доктора
Туристическо начало
Напускане
*Три кафета + mp3
Мляко на прах
Сблъсък с администрацията
*Брокер-стажант Грациела
*Недвижими имоти
Глобализация в пъба
*На ресторант "При Нгуен"
*Св.Валентин-Тр.Зарезан 1:2
Счетоводителят
*Чалга купон
Повишение по български
Ден за заплата
Назад към реалността
Професионалистът + mp3
Прага
Фирмено Парти
Бонусите + mp3
Шефско CV
Гумаджията
*HR: Клишетата
HR: Красавиците
HR: Шеметите
Човешки ресурси
Сън
Кучката
*Тоалета
*Червения Боби
Дискотека
Урок по английски
История на назначаването
Оперативка
Българска фирма